Novice AMD Domžale

Strokovna ekskurzija športnih funkcionarjev AMD Domžale

AMD Domžale je tudi leto 2022 zaključila s strokovno ekskurzijo in tokrat so si športni funkcionarji in vodstvo društva ogledali dve stezi, kjer je možna organizacija dirk državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu (minimoto, mini GP, supermoto) in za starodobne motocikle.

Na dan samostojnosti in enotnosti so si udeleženci ekskurzije ogledali AMZS Center kartinga in motošporta v Slovenji vasi pri Ptuju. Gre za dobrih tisoč metrov dolgo stezo, ki je od otvoritve leta 2018 že gostila nekaj tekmovanj v mini cestno hitrostnem motociklizmu in kartingu.

Zatem je sledil še ogled proge Lindauring v Lendavi, kjer tekmovanja državnega prvenstva sicer še niso potekala, jo pa številni tekmovalci uporabljajo za treninge. Tudi v tem primeru gre za dober kilometer dolgo progo, ki pa je po karakteristikah precej drugačna od steze v Slovenji vasi.

Ekskurzijo se je zaključila s prijetnim druženjem z nekdanjim predsednikom strokovnega sveta za avto-moto šport pri Avto-moto zvezi Slovenije g. Borisom Kotnjekom, ki je leta 2006 na tej poziciji zamenjal prav predsednika AMD Domžale Petra Verbiča in sicer prav na pobudo slednjega.

Foto: AMZS