Novice AMD Domžale

Logar drugi na prvi dirki nove sezone

Na hrvaškem dirkališču Grobnik se je ta vikend pričela nova sezona državnega prvenstva v cestno hitrostnem motocilklizmu, kjer naš dirkač Enej Logar brani naslov državnega prvaka razreda supersport 600.

enej logar zakljucil sezono s tretjo zap zmago amd domzaleŽe pred dirko je bilo pričakovati še tesnejše boje za najvišja mesta, pričakovanja pa so se potrdila že v kvalifikacijah, v katerih je Logar dosegel drugi najboljši čas, prvo trojico pa je ločilo manj kot pol sekunde.
Takoj po štartu dirke se je pričel boj za vodilne pozicije med Logarjem, Gašperjem Hudovernikom in Etienom Kantar Božičem. Slednji je v drugem krogu zdrsnil in le malo je manjkalo, da bi pri tem nehote zbil še Logarja. Hudovernik je med tem prevzel vodstvo, a mu je Logar tesno sledil. Na polovici dirke je Logar pri veliki hitrosti tudi zapeljal s proge, a se uspel izogniti padcu. enej logar zakljucil sezono s tretjo zap zmago amd domzale»Mogoče je bilo s strani gledalcev videti bolj nevarno, kot je dejansko bilo. Vseeno to ni kaj dosti vplivalo na moj ritem, saj sem uspel zatem Hudovernika ujeti, ga dobra dva kroga pred ciljem tudi za kratko prehiteti, a tudi Hudovernik se ni vdal in me takoj prehitel nazaj. Zatem sem bil še malce predolg v enem izmed zavojev, izgubil stik z Hudovernikom in cilj prečkal na drugem mestu« je po dirki povedal Logar. Še posebej je bil vesel novega osebnega rekorda na Grobniški stezi, ki sedaj znaša 1:30,848.enej logar zakljucil sezono s tretjo zap zmago amd domzaleDržavno prvenstvo se bo nadaljevalo 22. in 23. aprila na stezi Panoniaring na Madžarskem.

Še pred tem, na velikonočni ponedeljek 10. aprila, pa bo sezono pričelu tudi drugi dirkač AMD Domžale, Johan Pintar in sicer v Vrtojbi, kjer bo potekala prva dirka letošnjega državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu, v katerem mladi Pintar nastopa v razredu minimoto 10.   enej logar zakljucil sezono s tretjo zap zmago amd domzale

enej logar zakljucil sezono s tretjo zap zmago amd domzale

enej logar zakljucil sezono s tretjo zap zmago amd domzale

Avtor fotografij: Rok Bačovnik.

AMD Domžale