Novice AMD Domžale

Pintar peti v Krškem

Državno prvenstvo mini cestno hitrostnega motocilkizma se je nadaljevalo z dirko na Racelandu pri Krškem in v razredu minimoto 10 si je dirkač AMD Domžale Johan Pintar privozil peto mesto.

enej logar zakljucil sezono s tretjo zap zmago amd domzaleŽe v sobotnih prostih treningih je bil Pintar hiter in pričakovati je bilo, da se bo lahko potegoval tudi za mesta na zmagovalnem odru. Za razliko od sobote, so nedeljski jutranji treningi potekali na spolzki stezi, ponoči je namreč deževalo, a kljub temu, da se je steza posušila, ni nudila pravega oprijema, zato je Pintar odpeljal le nekaj krogov, saj ni želel tvegati padca. Do kvalifikacij so se razmere še izboljšale, a zaradi številnih voznikov na progi, je bilo težko ujeti pravi trenutek za dosego dobrega časa in Pintar je dosegel peti čas, za tretjim mestom je zaostal vsega 7 desetink sekunde, kar je obetalo zanimmvo dirko.
Prvo vožnjo je Pintar zelo dobro startal in se takoj priključil najhitrejšim. Skozi celotno dirko se je boril z lanskim državnim prvakom Nikom Podpečan Vehovcem in zmagovalcem prve dirke v Vrtojbi, Liamom Ostrožnikom. V zaključku dirke mu je le malce zmanjkalo do tretjega mesta, saj ni našel prostora za prehitevanje in tako je vožnjo zaključil na petem mestu, ob tem pa dosegel tretji najboljši čas kroga. »Na koncu sem osvojil peto mesto, katerega sem zelo vesel, saj je bila to moja najboljša dirka do sedaj ker sem bil v stiku z najhitrejšimi« je po prvi vožnji povedal Johan, ki bo konec meseca dopolnil 9 let. enej logar zakljucil sezono s tretjo zap zmago amd domzaleTudi drugo vožnjo je pričel dobro a se kmalu zapletel z voznikom iz kategorije minimoto 14, kar mu je pobralo dragocene sekunde. Tako je lovil ista dirkača, kot v prvi vožnji, a se jima ni uspel dovolj približati, da bi se potegoval za boljši rezultat. Na koncu je osvojil še eno peto mesto, a bil malce razočaran, saj je bil tudi čas kroga slabši kot v prvi dirki.. enej logar zakljucil sezono s tretjo zap zmago amd domzale

johan pintar krsko 05

Po dveh dirkah je Pintar v skupnem seštevku na šestem mestu, prvenstvo pa se bo nadaljevalo 25. junija z dirko v AMZS Centru kartinga in motošporta v Slovenji vasi.

Avtor fotografij: Tilen Cvetko.