Novice AMD Domžale

Pintarju sedmo mesto na uvodni dirki

Na velikonočni ponedeljek se je pričelo državno prvenstvo Slovenije v mini cestno hitrosntem motociklizmu, kjer v razredu minimoto 10 barve AMD Domžale zastopa mladi Johan Pintar..

Priprave na dirko so se začele že v soboto ko so potekali prosti treningi, na katerih je Johan šele prvič preskusil motor, s katerim bo letos tekmoval. Pred sezono je bil namreč motor deležen rednega servisa v Italiji, ki pa se je zaradi težav pri zagotavljanju rezervnih delov zavlekel. So pa že prvi krogi nakazovali, da je napredek očiten.
Tako je na prvem uradnem treningu na dan dirke Johan dosegel tretji čas v svojem razredu, čas pa je, v primerjavi z lanskim letom, izboljšal za dve sekundi. Žal je imel v kvalifikacijah težave z okvaro zadnje zavore, kar je povzročilo blokado zadnjega kolesa, posledično pa je dosegel šesti čas.

Prvo dirko je Johan štartal zelo dobro in se prebil v ospredje. Dobršen del dirke je držal stik z najhitrejšimi, le v določenem odseku proge izgubljal nekaj dragocenega časa. V boju za peto mesto je bil uspešen, a mu je kmalu zatem v enem izmed zavojem zdrsnil prednji del motorja in na srečo se je padec končal brez poškodb za Johana, a zlomljena ročka je pomenila, da je moral dirko predčasno končati.

Za drugo dirko se je Johan motiviral z željo po večjem uspehu in zopet je dobro štartal ter se prebil v prvo polovico. Kljub izboljšanemu osebnemu rekordu proge, višje kot do šestega mesta v tej vožnji ni šlo, skupno pa je osvojil sedmo mesto. »Škoda padca v prvi dirki, ki mi je preprečil še boljši rezultat. Z motorjem in vožnjami sem zelo zadovoljen in smo kot kaže čez zimo naredili velik napredek, tako da se že veselim naslednjih dirk'' je po dirki povedal Johan.

Naslednja dirka ga čaka 7. maja na stezi Raceland v Krškem.

Pintar Vrtojba 02