Novice AMD Domžale

Peter Verbič prejemnik priznanja za življenjsko delo

Zavod za šport in rekreacijo Domžale je 13. februarja organiziral prireditev Športnik leta občine Domžale 2023 in med prejemniki priznanj sta bila tudi Peter Verbič, predsednik AMD Domžale, ki je prejel priznanje za življenjsko delo na področju športa, ter Enej Logar, ki je prejel srebrno priznanje za lanskoletni naslov državnega prvaka v cestno hitrostnem motociklizmu v razredu supersport 600.

240212 Peter Verbič prejem priznanja za življenjsko delo 3

Peter Verbič je prejel priznanje za življenjsko delo na področju avto-moto športa. Peter Verbič je član AMD Domžale več kot 50 let. Leta 1970 je začel svojo tekmovalno kariero v cestno hitrostnem motociklizmu in v letih 1981, 1982, 1983 osvojil naslov državnega prvaka Jugoslavije in si s tem prislužil največje priznanje v motošportu, zlato čelado za osvojene tri zaporedne naslove državnega prvaka. Leta 1979 je osvojil 8. mesto na dirki svetovnega prvenstva za Veliko nagrado Jugoslavije na Grobniku, štiri leta kasneje, 1983, pa je na dirki svetovnega prvenstva Velike nagrade Nemčije v Hockenheimu osvojil 9. mesto.

240212 Podelitev Športnik leta Domžale 2023 Zavod za šport in rekreacijo Domžale Peter Verbič 07

Po končani tekmovalni karieri je prevzel mesto predsednika športne komisije v AMD Domžale in začel z izobraževanjem športnih funkcionarjev za organizacijo moto dirk v Sloveniji in z vzgojo podmladka. Na njegovo pobudo je društvo pričelo z organizacijo moto dirk, katere je vodil kot direktor dirk. Dirke so organizirali predvsem na letališčih (Portorož, Maribor, Cerklje na Dolenjskem). S to aktivnostjo je ustvaril pogoje za mlade voznike, ki so nadalje dosegali odlične rezultate. AMD Domžale je pod njegovim vodstvom osvojilo več kot 15 naslovov ekipnega državnega prvaka in s tem se je pričelo novo obdobje slovenskega motociklizma.

Peter Verbič je predsednik AMD Domžale že več kot 33 let, ob tem je sodeloval tudi v mednarodnih organizacijah (FIM, Alpe Adria). Bil je predsednik strokovnega sveta za avto-moto šport pri Avto-moto zvezi Slovenije, pri kateri je bil tudi podpredsednik. Bil je tudi pobudnik izgradnje centra varne vožnje na Vranskem.

Čestitke obema nagrajencema našega društva in tudi vsem ostalim prejemnikom priznanj. 

240212 Enej prejem srebrnega priznanja ZSRD web

240212 Peter Verbič in Enej Logar priznanj ZSRD web

 Foto: Rok Majhenič/Studio 55 Domžale in osebni arhiv