Novice AMD Domžale

Padec Logarja na uvodni dirki državnega prvenstva 2024

Hrvaški Grobnik je bil tudi letos prizorišče prve letošnje dirke državnega prvenstva in vse tri dni je dirkače spremljalo lepo vreme. Enej Logar (AMD Domžale) je sezono, v kateri si želi osvojiti četrti zaporedni naslov državnega prvaka, začel z odstopom, potem ko je bil skoraj polovico dirke vodilni.

AMD Domzale Enej21 Grobnik 240317 00

V petek in soboto so potekali treningi in kvalifikacije, katere je Logar zaključil kot drugi najhitrejši v konkurenci slovenskega prvenstva, zaostanek 126 tisočink za Etien Kantar Božičem pa je napovedoval zanimiv boj za zmago in nadaljevanje lanskih napetih dirk. V konkurenci z Avstrijskim prvenstvom GH Moto je Logar dosegel četrti štartni položaj.

AMD Domžale Enej Logar Grobnik 03

Dirko je Logar pričel zelo dobro, takoj prevzel vodstvo za prvenstvo Slovenije, ter se podal v boj za zmago tudi v mednarodni konkurenci. Po štiri krogih je napredoval na drugo mesto, a sledil je padec v Zagrebškem zavoju, ko je zadnja guma zdrsnila in prišlo je do katapultiranja (hhigh sider). Logar jo je odnesel brez posledic, motor pa je bil preveč uničen, da bi lahko nadaljeval z dirko. »Imel se dober tempo, krog pred padcem tudi postavil svoj najboljši čas kroga tega vikenda, in želel sem prehiteti še enega tekmece iz prvenstva GH Moto. Zaostanek sem počasi zmanjševal, a prišlo je do prekomernega zdrsa zadnje gume in motor me je katapultiral v zrak in nadaljevanje ni bilo mogoče. Gremo naprej v nove dirke!« je po odstopu na uvodu v sezono povedal Logar.

AMD Domžale Enej Logar Grobnik 04

Naslednja dirka državnega prvenstva bo 21. aprila na Pannoniaringu na Madžarskem.

AMD Domžale Enej Logar Grobnik 05

Foto: Klemen Sofrič